Tipy & Triky4 minuty čtení

TOP 8 inspirativních českých podcastů

Nahrávat podcast není dnes už tak složité, proto může být oříšek najít kvalitní obsah. Po delší době ti proto přináším výběr mých nejoblíbenějších podcastů pro seberozvoj, které si do uší pouštím pravidelně.


1. Proti proudu

Už v prvním článku o podcastech byl pro mě Dan Tržil a jeho Proti proudu jedničkou v záplavě podcastů o osobním rozvoji. Výběr zajímavých hostů inspirujících k dosažení cílů a lepšímu žití, dobré otázky a příjemný projev podcastového guru udělal z Proti proudu mojí srdcovku. 💛

💡 Tipy na epizody:

Dan letos vydal i stejnojmennou knížku, v níž pomocí rozhovorů s českými osobnostmi dává recept na to, jak žít dobrý a kvalitní život podle tvých představ. 📚

2. Koulí podcast

Můj objev roku 2022. 💣 Fit dvojka Lucie a Radar mimo tělocvičny Železné koule zpovídají známé i neznámé osobnosti na nevšední témata. Suché a vážné rozhovory nečekej, tihle dva si servítky neberou – možná proto mě jejich podcast tolik baví.

💡 Tipy na epizody:

3. Brocast

Dva bráchové a hluboké rozhovory, které poslouchám většinou na několikrát. Díly mají totiž min. 2 hodiny, čemuž ale odpovídá jejich obsah – spousta zajímavých informací a témat, pro které v jiných podcastových pořadech nebývá prostor. 🙃

💡 Tipy na epizody:

4. Bagniari radio

Pro mě jedinečný a upřímný podcast o ženském těle a zdraví. 💁🏻‍♀️ Jak sama antropoložka Bagniari v úvodu každého podcastu říká – najdeš tu odpovědi na nikdy nezodpovězené otázky. Sama nebo s hosty boří mýty a probírá tabu témata (nejen) pro ženy.

💡 Tipy na epizody:

5. Teorie peněz

Skvělý podcast Matúše Kuchálika o penězích – otevřeně a bez cenzury. 💰 V epizodách jednoduše vysvětluje základy financí i pokročilejší investiční nástroje a baví se s podnikateli i obyčejnými lidmi o tom, jak to s penězi mají oni.

💡 Tipy na epizody:

6. Studio N

Podcast z dílny Deníku N jsem začala poslouchat v době covidu a často s ním startuju den. Filip Titlbach v kratších epizodách debatuje o aktuálních událostech a tématech dnešního života. Prakticky Studio N považuju za svůj největší zdroj informací o tom, co se právě děje.

💡 Tip na epizody:

7. Plný kecky

Máš toho plný kecky a už to tak nechceš? Poslechni si sérii 9 epizod zaměřenou na duševní zdraví. 🫶🏼 Po boku digitální vypravěčky Michelle Losekoot a koučky Báry Filáčkové poznej, co potřebuješ, co ti v životě naopak škodí a co s tím.

💡 Tip na epizody:

8. U Kulatého stolu

Klukům u stolu jsem chvíli odolávala, byly časy, kdy je poslouchali snad všichni kolem. Nakonec jsem jim dala šanci a teď patří k mým oblíbencům. Pohodové i vážnější rozhovory o životě lidí různých profesí.

💡 Tip na epizody:

🎙 Další inspiraci najdeš v mém starším článku.


A jaké podcasty mi doporučíš ty? Přidej svůj tip do komentářů. 🙃

Chci posílat čerstvé novinky na můj e-mail.