TIPY & TRIKY3 minuty čtení

Plánuj, organizuj a nezapomínej. Pomůže ti aplikace To Do

Lítá ti v hlavě jedna myšlenka za druhou, úkolů a povinností přibývá a ty pomalu ztrácíš přehled? Pak právě pro tebe je dnešní článek, ve kterém ti představím ideálního pomocníka pro správu úkolů a poznámek – aplikaci To Do od Microsoftu.


Proč právě To Do?

Když přesuneš všechny myšlenky a úkoly na papír, budeš se soustředit na to, co potřebuješ, a zvládneš toho víc. Jakto? Mrkni na můj dřívější článek. A jestli nepatříš mezi nadšence papírových zápisníků, vyzkoušej chytrou aplikaci. Jakou vybrat?

Sama jsem vyzkoušela mraky aplikací, ale pořád mi tam něco chybělo. Nakonec si mě získal Wunderlist – dokonalý zápisník a plánovač – nedávno se ale přeměnil na Microsoft To Do. Naštěstí převzal všechny funkce a navíc přidal další vychytávky, stal se tak mým každodenním parťákem a já ti ukážu, jak ho používat.

Aplikace To Do Microsoft

Zapisuj si každou myšlenku

Důležitý úkol do práce nebo do školy, nápad na dárek pro bráchu nebo místo, kam chceš v létě vyrazit – to všechno si zapisuj. Telefon máš vždy po ruce, takže jakmile tě něco napadne, neváhej. Jednou si za to poděkuješ.

Tip: Můžeš být kreativní a používat emotikony a barevná pozadí seznamů. 😁

Rozděl si úkoly na jednoduché kroky

Do náročného úkolu se ti bude chtít málokdy, když si ho ale rozkouskuješ na pár snadných kroků, půjde to lépe a bude tě hřát dobrý pocit z toho, že se ti úkol daří postupně plnit.

Pomůžou ti připomínky

Některé úkoly mají svůj termín neboli deadline, ten je dobré mít na očích. V To Do si jednoduše určíš termín splnění úkolu a nastavíš připomínku na přesný den a čas. Aplikace tě včas upozorní na to, co je potřeba dodělat a na co nesmíš zapomenout.

Tip: Připomínky vyskakují i na chytrých hodinkách, vyzkoušeno na Apple Watch. 🙃

Aplikace To Do Microsoft

Vytvoř si složky a to-do listy

Z přeplněného seznamu úkolů se zblázníš a bude tě akorát stresovat. Pro každý větší úkol, projekt nebo plán si udělej vlastní složku s několika seznamy úkolů. Vyhraď si čas, kdy se budeš věnovat jen tomuto jednomu projektu a na ostatní úkolníčky chvíli zapomeň.

Přidávám pár svých to-do listů společně s tím, co do nich zapisuju:

  • Na počítači – úkoly, které musím vyřídit doma na PC
  • Pochůzky – všechno, co potřebuji zařídit ve městě
  • Osobní rozvoj – kurzy a články, díky kterým se vzdělávám
  • Ke čtení – knížky, které si chci přečíst, až budu mít čas
  • Nápady na dárky – před Vánocemi jako když najdeš

Naplánuj si svůj den

Nejlepší je vědět, co tě dneska čeká a nemine. Na pár kliknutí si naplánuješ zapsané i nové úkoly do jednoho dne. S funkcí Můj den nebudeš pořád myslet na to, co ještě dnes musíš udělat. Stačí mrknout do mobilu a už jen vesele vyřizuješ.

Aplikace To Do Microsoft

Sdílej úkoly s ostatními

Řešíš školní nebo pracovní projekt, plánuješ společnou dovolenou nebo nové bydlení s drahou polovičkou? To Do se vám bude hodit. Vyber si, s kým chceš složku nebo seznam úkolů sdílet, přidávejte komentáře, nahrávejte obrázky a dokumenty, určujte termíny a připomínky. Všichni budete v obraze.

Organizuj kdykoliv, kdekoliv a zdarma

Tahle aplikace je s tebou na všech zařízeních i operačních systémech a synchronizace funguje dokonale! Ať už jsi kdekoliv, stačí z kapsy vytáhnout chytrý telefon a plánovat. A co hlavně, To Do si můžeš užívat zdarma bez omezení a reklam.

Tip: Večer šetři svoje oči a zapni tmavý režim. 🤓

Aplikace To Do Microsoft


Já mám s To Do ve všem přehled. Co ty, používáš aplikaci, nebo zůstáváš u papírových poznámek? 🙃

Chci posílat čerstvé novinky na můj e-mail.