Cestování2 minuty čtení

7 důvodů, proč vyrazit na Maltu

Proč bez dalšího přemýšlení sbalit kufr a vyrazit na jeden z nejmenších ostrovů Evropy? Důvodů je nespočetně mnoho a já jsem pro tebe vybrala ty nejdůležitější!


1. Nádherné pláže

O Golden Bay nebo Mellieha Bay jsi možná už slyšel, ty patří mezi must-see každého turisty (a oprávněně). Osobního prostoru tam ale moc mít nebudeš. Vyplatí se proto vyrazit na odlehlejší pláže, já doporučuji třeba Fomm ir-Riħ Bay. Tam se s nikým mačkat nemusíš a tu krásu je fakt potřeba vidět na vlastní oči!

Odlehlá pláž Fomm ir-Riħ Bay

2. Sluníčko a teplo

Třpytivé sluneční paprsky, azurově modrá obloha a příjemné teploty - taková je Malta v létě. Potěší všechny teplomily a nabije energií snad každého. K výletu láká tenhle maličký ostrov ale i na jaře nebo na podzim, kdy je počasí ideální pro turistiku nebo objevování malých měst na kole.

Pláže na Maltě

3. No stress

Na Maltě se na tebe nikdo nemračí, a to i přesto, že jsi v supermarketu právě zapomněl zvážit banány. Dokážeš si to představit u nás? Malťané fakt nic neřeší a nemají zjevně s ničím problém. Jejich pohodový styl života si vcukuletu oblíbíš, hodíš se do klidu a zaženeš všechny chmury!

Keep calm you are in Malta

4. Jedinečná historie

Pro maltská městečka jsou typické barevné balkóny zdobící starší domky v úzkých uličkách. Ideální pro romantickou procházku, no ne? Pokud jsi milovníkem památek, největším zážitkem pro tebe bude městečko Mdina. Za masivními hradbami se ukrývá spousta historie, a taky příjemná kavárna s nádherným výhledem.

Typické uličky městečka Mdina

5. Snadné cestování

Že máš hrůzu z cest na odlehlé ostrovy a nerad trávíš spoustu času v letadle? Nevadí, na Maltu ti stačí jedna letenka z Prahy a za necelé tři hodiny jsi tam. Přímé lety nabízí ČSA nebo Air Malta. Malta je navíc členem EU, proto nepotřebuješ žádné vízum a vystačíš si s občankou nebo pasem.

ČSA Praha - Malta

6. Nízké náklady

Pokud si naplánuješ výlet dopředu a vybereš si čas mimo sezónu, nemusí tě dovolená na Maltě stát majlant. Zpáteční letenku v předstihu seženeš kolem 3 000 Kč. Jestliže nepotřebuješ bydlet v luxusním hotelu s all inclusive, zkus ubytování přes Airbnb. Získáš nejen lepší ceny, ale i tipy na výlety od místních pronajímatelů.

Skryté krásy Malty

7. Studium angličtiny

Věděl jsi, že je Malta bývalou britskou kolonií? A že kromě maltštiny je jejím úředním jazykem i angličtina? Není proto divu, že na Maltě najdeš hned několik jazykových škol, angličtinu sem jezdí studovat spousta cizinců. Tak příště zkus místo deštivého Londýna kurz angličtiny na prosluněné Maltě!

Vlajka Malty

Chceš tip na mnou ozkoušenou jazykovou školu? Dej mi vědět, ráda se podělím o zkušenosti!


Tak co, už balíš kufry? 🙃

Chci posílat čerstvé novinky na můj e-mail.